26 Ağustos 2013 Pazartesi

Bebek Odası Hazırlarken

Evimi Diziyorum olarak kaliteli ve uygun fiyatlı oda takımlarının yanında aynı zamanda tecrübelerimizle edindiğimiz bilgilerimizi sizinle paylaşıyoruz.  Bebek odası takımlarında, bebeğinizin ihtiyacı olan tek şey rahat bir uyku olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bebeğinizin daha huzurlu olmasını sağlayacak sakinleştirici renkleri ve mobilyaları hizmetinize sunuyoruz.

Bebek odası takımlarında yatakların beşik şeklinde olması oldukça önemlidir. Bunun en önemli nedeni elbette ki bebeğinizin güvenliğidir. Beşikler uzun bir süre bebeğinizin sadece uyuduğu yer olmayacak aynı zamanda ilk oyun alanlarından bir tanesi olacaktır. Bu nedenle beşiklerin etrafına koyacağınız oyuncaklar bebeğinizi mutlu edecektir. Ancak bu oyuncakların bebeğinizi korkutmayacak tarzda seçmeniz gerekiyor. Aynı zamanda bebeğinizin yetişebileceği yerde duran oyuncakların çok sert maddelerden yapılmış olmaması faydalı olacaktır.

Bebeğinizin huzurlu bir şekilde vakit geçirebilmesi açısından mobilyaların uyumu oldukça önemlidir.  Bebek odası eşyaları seçilirken kocaman ve sıkıcı dolaplar ya da komodinler yerine daha minyatür mobilyalar seçmeniz bebeğinizin sıkıcı bir dünyaya uyanmasını engelleyecektir.

Bebek odası mobilyaları seçilirken renklere de dikkat edilmelidir. Çünkü renkler yaşı kaç olursa olsun bütün insanların psikolojilerini etkilemektedir. Bebek odaları için daha çok pastel tonları, hafif renkler kullanılmalıdır. Bunun için açık mavi, açık yeşil ve bej tonları bebek odaları için oldukça idealdir.  Açık pembe tonları da rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir ancak başka renlerle birlikte kullanılmadığı sürece boğucu görünecektir.

Doğduğunda bir bebek odası sahibi olan bir çocuk büyüdüğünde daha özgüven sahibi oluyor. Çünkü daha ilk doğduğu zamandan kendi özel alanı olduğu fark ediyor. Bu sahiplenme durumu çocuğun pek çok kişilik özelliğine yansıyor. Odasını sahiplenen bir çocuk kendiişlerini kendisi halletmeyi saha çabuk öğreniyor.

Çocuğunuza bebek odası hazırlayarak sadece onun özgüvenli bir birey olmasına yardımcı olmuyorsunuz. Aynı zamanda çocuğunuz bu sayede size güveniyor. Daha aklı ermezken bile onu önemseyip onun için bir şeyler hazırlıyor olmanız onun bilinçaltında her zaman sizin düşünceli bir anne baba olduğunuz yönünde hatıralar bırakacaktır.

Bu nedenle bebeğiniz için uygun olan bebek odası hazırlamanız sadece bebeğinizin sakin bir çocukluk geçirmesine değil aynı zamanda gelecekte de iyi bir yetişkin olmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder