11 Eylül 2013 Çarşamba

Koltuk Takımları ile Sağlanan Şıklık

koltuk-takimlariEvin sahibiyle yakalaması gereken bir uyum vardır. Çoğu ev sahibi koltuk takımları gibi temel mobilyalarını seçerken aslında temelde bu kritere uygun hareket etmektedir. En başta bir koltuk takımı seçerken yapılacak şey evin genel dizaynını ve sahibinin zevk ve görüşlerini dikkate almaktır. Bu krityerlerin gözardı edilmesi veya sırf bir koltuk takımları biçimi ucuz diye onun seçilmesi ev ve sahibi arasındaki bu ince ilişkiyi yok edecektir. Doğru şekilde yapılan bir koltuk takımı seçimi ise kullanıcısına ciddi yararlar sağlayacaktır.

Koltuk takımları eskiden beri iki biçimde üretilmektedir. Bunlardan birinci biçimde bir üçlü koltuk, bir ikili, iki tane de tekli koltuk bulunmaktadır. İkinci biçimde üretilen koltuk takımları çeşidi ise iki üçlü iki tekli koltuktan oluşmaktadır. Bu şekildeki koltukların sayısı eskiye nazaran çok azalmıştır. Ancak yeni dönemlerde üretilen yeni koltuk takımları biçimleri eski ezberleri bozmaktai yalnızca biçimsel değil aynı zamanda şekil olarak da değişiklik göstermektedir. Yeni dönemlerde üretilen koltuk takımları biçiminde eskiye nazaran yapılan farklılıklar arasında olan bir ikili iki tekli koltuk biçimleri de bir hayli tutulmuştur. Günümüzde hızla artna 1+1 şeklindeki evlerde bu tip koltuklar daha çok tutulmaktadır. Bu tarz küçük evlerde bu tip koltukların seçimi evde yaşayanları daha az sıkacaktır. İkinci olarak bir koltuk takımı seçiminde başvurulacak yöntem koltukların ne kadar rahat olduklarının ölçülmesidir. Ancak buradan çıkarılacak sonuç koltuk takımları biçimlerinin çeşitli düzeylerde yumuşak bir yapıya sahip olması değildir. Oturulduğunda içeri göçen koltuk takımları kullanıcısını ancak kısa dönem rahat ettirir. Uzun dönemde ise bu tip koltukların kullanımı ciddi bel rahatsızlıklarının oluşmasına neden olacaktır

koltuk-takimiKoltuk takımları seçiminde bir diğer yöntem de mutlaka evdeki diğer mobilyalar ve koltuk takımı arasındaki uyum kriterinin gözetilmesidir. Uyumsuz veya demode görünümlü koltuklar sahibinin zevk sahibi görüntüsüne zarar verecektir. Bu biçimde seçilen koltuk takıımları ile yaşamak zorunda kalan kişiler ise evlerinde pek rahat edemeyecektir. Koltuk takımı seçimi ile birlikte mutlaka alınması gereken şey de bir orta sehpadır. Orta sehpa daha çok küçük evlere şirin bir hava katacaktır. Aynı zamanda orta sehpanbın işlevli bir biçimde seçilmesi de gerekmektedir. Bu şekilde seçilen bir orta sehpa sahibine yararlı olacaktır.

http://evimidiziyorum.com/koltuk-takimlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder