11 Eylül 2013 Çarşamba

Yatak Odası Mobilyaları

yatak-odasiBütün günün stresini atabileceğiniz tek adres evinizdir. Ancak bütün günün yorgunluğunu üzerinizden atmak ve ertesi güne dinç bir şekilde uyanmak için, iyice bir dinlenmeniz gerektir. Bunun için güzel bir uykudan daha iyi bir yol yoktur. Uyku yani yenilenme aşaması yatak odasında gerçekleşir. Bu nedenle yatak odası mobilyaları ve dekorasyonu oldukça önemlidir.  Bu nedenle misafirleriniz görmüyor diye yatak odanızı ihmal etmeniz hiç de mantıklı olmayacaktır.

  Peki, yatak odası mobilyaları nasıl olmalı?

yatak-odasi-takimlariKendi yatak odanızı yaratırken sizi rahatsız edecek şeylerden uzak durmalısınız. Eğer ışıltılı ve gösterişli aksesuarlardan hoşlanmıyorsanız, kesinle süslü avizeleri seçmeyin.  Onun yerine odanın tonlarıyla uyumlu olan sade bir abajur odaya mütevazı bir şıklık getirecektir. Yatak odası mobilyaları arasında en dikkatle seçilmesi gereken eşya elbette ki yatak olmalıdır. Çünkü iyi uyku sadece psikolojik rahatlamayla bağlantılı değildir. Yatak odanızın renkleri ve mobilyaları sizi ne kadar rahatlatırsa rahatlatsın sabah bel ağrısıyla uyandığınızda dinlenmiş olduğunuzu söyleyemezsiniz. Bu nedenle sağlıklı bir yatak tercihi yapmak sizin için en iyisi olacaktır. Yatak odası dekorasyonu denildiğinde akla gelen bir diğer mobilya elbette gardıroptur. Yatak odalarında genellikle fazlasıyla büyük kıyafet dolapları olur. Ancak bu büyük dolaplar doğru yerlere konulmadığı zaman sizde her an üzerinize düşecekmiş hissi uyandırır. Bu nedenle odanın bir duvarını kaplayabilecek genişlikteki elbise dolapları her zaman daha sakinleştirici nitelikte olacaktır. Yatağınızın yanına koyacağınız komodinler yatak odaları için derleyici niteliktedir.  Ama bunların dolapla uyumlu olması ve sade bir görünümde olması önemlidir.  Mesela komodinler genellikle yatağın iki yanında yer alır ancak eğer büyük bir komodin seçecekseniz yatağın bir tane yetecektir. Diğer türlü hem çok yer kaplayacak u da odanın boğucu bir ortam olmasına neden olacaktır.

Yatak odası için vazgeçilmez olan mobilyalardan bir tanesi de aynalı komodindir. Aynalar rahatsız edecek kadar çok olmadığı sürece özgüveninizi tazelemenize yardımcı olacaktır. Eğer yatak odanızın gösterişli olmasını istemiyor ancak şık durmasını da istiyorsanız odanızı aynalarla süsleyebilirsiniz. Aynalar sade mobilyaların şıklığını ortaya çıkarmanızda yardımcı olacaktır.

http://evimidiziyorum.com/yatak-odalari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder